We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté.

9. hét

F1WS
A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel - emellett a 20. körben megfutotta a leggyorsabb kört. Mexikóban egy újabb hiba miatt csak a 9. lett az időmérőn, a versenyen a 6. helyen intették le.

F2WS
Yeongam legutóbb akkor rendezett F2-es futamot, mint Sakhir - a 14. szezonban volt erre legutóbb példa. Az esős időmérőn a 11. helyet szerezte meg Rozsdás. Az első futamot a 9. helyen zárta, amely egy 2. rajthelyet jelentett a számára. A második futamon nagy csatát vívott Dostoevskiy-vel a győzelemért, de végül alulmaradt az orosszal szemben. A főversenyen a 7. helyen intették le.

F3WS
Austinhoz hasonlóan a világbajnoki mezőny egy olyan pályára látogatott el, amely a kontinentális szériában a szezonnyitó hétvége helyszíne. Buenos Airesben csak a 12. lett Hartl az időmérőn, miután megint hibát hibára halmozott. A két futamot a 10. és a 7. helyen zárta.

FEWS
A tempelhofi repülőtéren rendezett időmérőn nem hozott szerencsét az eső Czobor számára, aki a 12. helyet szerezte meg. Miközben Moore meglepetésgyőzelmet aratott, Czobor nem tudott előrébb jutni a 11. helynél.

Moto1
Motegiben Szász rajtolhatott az élről, míg Bachmayer a 6. legjobb időt futotta meg. Az esős futamon előbbi pilóta nyert, míg Bachmayer csak egy helyet tudott előrébb jönni. Az ausztrál futamon ugyanonnan rajtoltak el, ahol az előző futamot befejezték. Ugyan a WGTS-ben láttunk már nagyobb drámát is, de számunkra a szezon legdrámaibb jelenete volt, amikor 2 körrel a futam vége előtt megállt Szász alatt a motor. Bachmayer azért behozta a motorját a 4. helyen.

10. hét

F1WS
Szabó a 13. helyet szerezte meg az esős interlagosi időmérőn, meglepő módon önerőből. A futamon a 9. helyen intették le. A szezonzáró verseny pedig az utolsónak bizonyult argo001 és Szabó számára(erről még lesz szó később), aki mindent beleadott a hétvégén. Az időmérőn mindössze 14 ezreddel maradt le a McLaren pilótája a poleról, aki végül a 3. helyen, dobogós pozícióval zárta le a számtalan balszerencsével tarkított karrierjét.

F2WS
Legutóbb a 25. szezonban, az ázsiai F2-es bajnokság utolsó szezonjában volt Forma-2-es verseny Abu Dhabiban. Az F1-hez hasonlóan ők is itt zárták le a szezont. Rozsdás már-már megszokott módon a 11. helyet szerezte meg az időmérőn. Az első futamon csak 8 kört tett meg, mielőtt az alváz bemondta az unalmast. A második futamon csak a 23. helyről rajtolhatott, a futam során egészen a 14. helyig jutott előre. Az utolsó futamon ismét kiesett - a 18. körben, balesettel zárta le Rozsdás a szezont.

F3WS
A hagyományokat megőrizve Macau utcáin zárult le az F3-as bajnokság. Hartl az utolsó időmérőn a 10. helyet érő időt autózta meg. A száraz első futamon a 11. helyen zárta, míg az esős 2. futamon egy okos manőver miatt kiejtette magát a 6. körben, ezzel véget vetve a szezonjának.

FEWS
London különleges vonalvezetésén zajlott le az utolsó előtti futam. Czobor egy kevésbé szerencsés időmérőt futott, amely végén a 11. lett. A futamot végül a 12. helyen zárta. A szezonzáró helyszín New York volt, ahol az időmérőt és a futamot is a 11. helyen zárta.

Moto1
Sepangban ugyanott zárta az időmérőt és a futamot a két pilóta: Szász volt az első, Bachmayer az 5. lett. Valenciában is ugyanez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy Bachmayer a 4. helyen zárta a két eseményt.

A bajnokságok végeredménye

F1WS
1. Nalbandian 393
...
6. Szabó 198

F2WS
1. Vlcek 392
...
9. Rozsdás 84

F3WS
1. Perez 331
...
11. Hartl 24

FEWS
1. Carter 351
...
11. Czobor 40

Moto1
1. Szász 435
...
6. Bachmayer 181

Mi lesz a következő szezonban?

A csökkenő magyar érdekeltség miatt csak 3 széria eseményeiről lesz szó a 42. szezonban:
- Moto1,
- F2WS,
- és F3WS.
Ugyan nem lesz hazai pilóta az F1WS-ben, de lesz egy külön cikk, amelyben a királykategóriában alkalmazott új motorokról és az általuk elért tempónövekedés kielemzéséről lesz szó. Emellett a cikksorozat időbeosztása újfent változik: az első és az utolsó részben 3 hét eseményiről lesz szó, míg a köztes cikkben 4 hét eseményei kerülnek terítékre.

Egy karrier vége - búcsú argo001-től

A cikk megjelenésekor éppen a Magyar Kupa népligeti versenye zajlik. A Boczy által megszervezett szezonvégi kupa 13. kiadása vasárnap ér véget, és ezzel együtt méltó lezárást fog kapni egy karrier. Hétfőn, a fórumon érkezett argo001-től a bejelentés, hogy az Indy Seriesbe való nevezés ellenére felhagy a menedzserkedéssel.
A közel 10 éves pályafutás alatt számos pilótával foglalkozott, de a legtöbbre a Szabó családdal vitte. Először az idősebbik Szabó Ivánnal kezdte el a menedzseri karrierjét, de az első két szezon után immáron Szabó testvérének(aki szintén Iván volt) karrierjét egyengette. Ő sokkal többre vitte, mint a testvére: a különböző F2-es bajnokságokban sikerült győzelmeket aratnia, valamint ő volt az első magyar F1-esek egyike. Az akkoriban még kevésbé erős McLarennel viszont csak egy dobogó jött össze - a 9. szezonban, Barcelonában. A pályafutása a 13. szezonban ért véget az Indy Seriesben, ahol 3 dobogós helyet szerzett, köztük egy győzelmet az akkor még a versenynaptár részét képező Anhembiben.
Ezután Dárdai Pál volt a soros, de kicsivel több, mint két szezon után ő is szögre akasztotta a sisakot. Az első teljes szezonjában mindössze 10 ponttal nyerte meg a szerb F3-as bajnokságot.
Dárdait követően jött a Horváth dinasztia. Elsőként Attis próbálta ki magát, aki 9 évadot töltött el argo001 oldalán. Ezen időszak alatt bajnok lett az F3-as horvát bajnokságban, később pedig az óceániai F2-ben is feljutott a csúcsra. Egy sikertelen Indy-s szezon után az amerikai Indy Juniorban vezetett le, ahol két győzelem(St. Petersburg, Pocono) és 9 dobogó jött össze. Titinek csak 4 szezon jutott, de közel nem volt annyira sikeres, mint a bátyja.
argo001 utolsó pilótája Szabó Iván II volt, aki vasárnap a menedzserével együtt leköszön a XIII. Magyar Kupa végén. A 27. szezon végén csatlakozott a menedzseréhez, aki végül többre vitte a felmenőinél. Négy évadot töltött el a Formula-3-as bajnokságokban, de a bajnoki címig csak a cseh szériában jutott el. A 32. szezontól a Formula E WS mezőnyét erősítette, a legjobb helyezése két 4. hely volt a 34. szezonban. Ezután a Formula-2 világbajnoksága következett, ahol szintén 3 évadot töltött el. Az első két idényben Dare Atelsek rommá verte a mezőnyt, de Szabó mindig a második lett az összetettben. A 37. szezonban aztán itt is felért a csúcsra, miután a bajnoki címért folytatott helyenként balszerencsés harcban legyőzte Radek Svobodát.
Az utolsó 4 szezonját az F1WS-ben töltötte el a McLaren színeiben. Az első idényében 3-szor is felállhatott a dobogóra, de még nem sikerült győznie. Erre a következő szezonig kellett várnunk: Baku utcáin ugyanis összejött a várva várt győzelem. Emellet még 7-szer jutott fel a pódiumra, és 4 alkalommal futotta meg a leggyorsabb kört. Az összetettben ennek köszönhetően az 5. helyen végzett. A 40. szezon rémálomszerűen alakult Szabó számára: egyszer sem fejezett be versenyt a Top 5-ben, és csak a 10. lett a bajnokságban. Az utolsó szezonjában már több sikert ért el: 4 dobogót szerzett, és két alkalmat leszámítva mindig pontszerző helyen zárt, valamint 3-szor is megfutotta a leggyorsabb kört. A végelszámolásban a 6. helyen rangsorolták, közel 200 ponttal a tarsolyában.
Argo! A magyar MRC-közösség nevében köszönjük, hogy a kezdetek óta velünk voltál, és gratulálunk az elért sikerekhez! Sok sikert kívánunk a továbbiakban! :')

Ezzel az összefoglaló sorozat az idei szezonra véget ért. Sok sikert kívánok mindenkinek a 42. szezonra! Hajrá magyarok!

Magyar Kupa XVI jelentkezési információk

Magyar 01.12.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 16. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pál... Show full release

Közös kassza

Magyar 16.11.2021 - Sziasztok! Engedjétek meg hogy tegyek itt egy kis leírást, hogyan is működik a közös kassza, amit az [URL=https://mrchung... weboldal menüjében, a Hírességek Csarnokán keresztül találtok meg. https://i.im... tartom ezt fontosnak vezetni, hogy lás... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 1. rész

Magyar 15.11.2021 - Ahogy az elmúlt szezon végén megírtam: ezúttal csak a Moto1-es bajnokság küzdelmeiről lesz szó ebben az idényben, ahol egyedül a címvédő Szász Csaba képviseli hazánkat. Lássuk, hogy telt számára az első félidő! 1. hét A szezonnyitó hét versenyein... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :)... Show full release

Ifj Maki Hakapeszi újonc

Magyar 21.10.2021 - Nagy főlényel nyerte meg az újoncsorozatot.Most a magyar kupában próbálkozik. Reményeink szerint bent lesz az első 5-ben.Kis szerencsével még futamot is nyerhet. Show full release

Két lépés az ismeretlenbe - Rayzor Blog #5

Magyar 18.10.2021 - Legutóbb májusban jelentkeztem a bloggal, azóta volt egy-két változás - többek között immáron két pilótát is foglalkoztatok. 42. szezon Kategóriát váltottunk: Balázs Zoli Forma-3-as autóba ült, méghozzá az ázsiai bajnokság keretein belül. Ugyan a... Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 3. rész

Magyar 09.10.2021 - Ismét közbejött egy csúszás, de itt van a cikksorozat harmadik része. De mielőtt elkezdődne az összefoglalás, szeretnék egy pár szót szólni a sorozattal kapcsolatban. Vá... a következő szezontól A 44. szezonban ezúttal csak a Moto1-es bajnokság e... Show full release

Correction

Magyar 07.10.2021 - Adding season 43 results, in four Seasons (40-43), Szász has won 55 races and 67 poles. Sorry, my bad. Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 2. rész

Magyar 19.09.2021 - Némi csúszással, de íme a mostani szezonnal foglalkozó cikksorozat 2. része! 4. hét Moto1 Szász Mugellóban és Barcelonában is rajt-cél győzelmet szerzett. Bachmayer az előbbi futamon a 6. helyről rajtolva lett 7., míg Spanyolországban a 7. hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 1. rész

Magyar 15.03.2021 - Ettől a szezontól immáron öt széria eseményeiről(F1WS, F2WS, F3WS, FEWS, Moto1) számolok be, ezentúl heti felosztással, 3-2-3-2-es felállásban. Ez azt takarja, hogy az adott részekben hány hét eseményei kerülnek majd feldolgozásra. Nézzük, hogyan teljesítettek a magyarok a szezon elején! Változ... előtt viszont érdemes 1-2 szót ejteni arról, milyen változások történtek a 40. szezon óta. Az F1-ben(Szabó Iván II), a Moto1-ben(Szász Csabi és Bachmayer Ferenc) és az FE-ben(Czobor Sankó) maradtak ... Show full release

Elkészült az új, belvárosi magyar pálya!

Magyar 30.12.2020 - Engedjétek meg, hogy bemutassam a legújabb budapesti versenyhelyszínt, mely nem más mint a belvárosban szinte minden nevezetességet felvonultató legújabb, utcai pályánk. Igen, ez a miénk, magunknak terveztem főként a Magyar Kupa helyszíneit felfrissítendő, de azt hiszem mindenki sokszor elgondolkozott már, hogyan is festene az igazi ízig-vérig utcai pálya a fővárosban. htt... általam tervezett 3 ilyen közül, az első ami elkészült, 7.080 km hosszú és a Blaha Lujza térről indul, a Szent István ... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 3. harmad(+kitekintés a 40. szezonra)

Magyar 01.12.2020 - Az ázsiai-amerikai véghajrát követően 3 új csapatot köszönthetünk(az egyiket az utolsó futam során), viszont nem csak ezekről lehetett beszélni az utóbbi hetekben. Novikov uralmát nyögte a mezőny, aki Monza után hat futamot nyert meg, és könnyedén behúzta a 3. bajnoki címét. Ismét voltak meglepetésként ható eredmények, magyar szempontból pedig viszonylag gyengén alakultak a maradék versenyek. Az összefoglaló végén pedig a cikksorozat jövőjéről és a következő szezonról is szó esik. Lássuk, hogyan... Show full release

Magyar Kupa: 3 nagyon fontos újítás!

Magyar 27.10.2020 - Röviden: Megváltozik a nevezés menete, úgyhogy ha szeretnél részt venni, ezt a cikket mindenképp olvasd el, mert bizony le fogsz maradni... Lesz fordított rajtrács is és minden bizonnyal ez az utolsó alkalom, hogy a Formula 3-as autókat használhatjuk. De először a legfontosabb: A 12. Magyar Kupa 30 nap múlva, November 25-én, azaz a 70. helyett ezúttal a szezon 66. napján kezdődik. Erre azért volt szükség, mert első alkalommal a fő futamok után egy fordított rajtrácsos, rövidebb sprint fu... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 1. harmad

Magyar 16.10.2020 - Szám szerint a 31. F1-es szezon kezdődött meg Ausztráliában, amelyben magyar szempontból csak két különbség van az előző idényhez képest: III. Szalonna Szixtusz csapattársa Wolf R II Woeger lett, illetve Szász Csabi Koengseggje új köntösben gurul pályára. És hogy milyen volt számukra az első hét futam? Elöljáróban annyit, hogy egy régóta várt sikernek lehettünk szemtanúi, de a cikksorozatom 2. évadának első felvonásában nem csak arra az eseményre fogok kitérni. Ausztr... szerint az Albert Par... Show full release

F1WS magyar szemmel: 38. szezon, 3. harmad

Magyar 19.09.2020 - Az európai "turné" utáni 7 futamon sem lehetett túl sok panaszunk: 3 dobogós helyezés jött össze, így a magyarok 8 alkalommal végeztek a dobogón a szezon során. Hogy miként alakult a hazai pilóták sorsa a bajnokság hajrájában, azt most a szezönösszegző utolsó részében fogom részletezni. A cikk végén pedig lesz egy gyorselemzés és kitérek a következő szezonra is. Szingapúr Az éjszakai viadal helyszínén Szabó autózta a legjobb időt a magyarok közül, ami a 3. helyre volt elég, 6 száza... Show full release
RUNTIME 0.011s - DB 0.001s - PHP 0.009s