We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté.

9. hét

F1WS
A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel - emellett a 20. körben megfutotta a leggyorsabb kört. Mexikóban egy újabb hiba miatt csak a 9. lett az időmérőn, a versenyen a 6. helyen intették le.

F2WS
Yeongam legutóbb akkor rendezett F2-es futamot, mint Sakhir - a 14. szezonban volt erre legutóbb példa. Az esős időmérőn a 11. helyet szerezte meg Rozsdás. Az első futamot a 9. helyen zárta, amely egy 2. rajthelyet jelentett a számára. A második futamon nagy csatát vívott Dostoevskiy-vel a győzelemért, de végül alulmaradt az orosszal szemben. A főversenyen a 7. helyen intették le.

F3WS
Austinhoz hasonlóan a világbajnoki mezőny egy olyan pályára látogatott el, amely a kontinentális szériában a szezonnyitó hétvége helyszíne. Buenos Airesben csak a 12. lett Hartl az időmérőn, miután megint hibát hibára halmozott. A két futamot a 10. és a 7. helyen zárta.

FEWS
A tempelhofi repülőtéren rendezett időmérőn nem hozott szerencsét az eső Czobor számára, aki a 12. helyet szerezte meg. Miközben Moore meglepetésgyőzelmet aratott, Czobor nem tudott előrébb jutni a 11. helynél.

Moto1
Motegiben Szász rajtolhatott az élről, míg Bachmayer a 6. legjobb időt futotta meg. Az esős futamon előbbi pilóta nyert, míg Bachmayer csak egy helyet tudott előrébb jönni. Az ausztrál futamon ugyanonnan rajtoltak el, ahol az előző futamot befejezték. Ugyan a WGTS-ben láttunk már nagyobb drámát is, de számunkra a szezon legdrámaibb jelenete volt, amikor 2 körrel a futam vége előtt megállt Szász alatt a motor. Bachmayer azért behozta a motorját a 4. helyen.

10. hét

F1WS
Szabó a 13. helyet szerezte meg az esős interlagosi időmérőn, meglepő módon önerőből. A futamon a 9. helyen intették le. A szezonzáró verseny pedig az utolsónak bizonyult argo001 és Szabó számára(erről még lesz szó később), aki mindent beleadott a hétvégén. Az időmérőn mindössze 14 ezreddel maradt le a McLaren pilótája a poleról, aki végül a 3. helyen, dobogós pozícióval zárta le a számtalan balszerencsével tarkított karrierjét.

F2WS
Legutóbb a 25. szezonban, az ázsiai F2-es bajnokság utolsó szezonjában volt Forma-2-es verseny Abu Dhabiban. Az F1-hez hasonlóan ők is itt zárták le a szezont. Rozsdás már-már megszokott módon a 11. helyet szerezte meg az időmérőn. Az első futamon csak 8 kört tett meg, mielőtt az alváz bemondta az unalmast. A második futamon csak a 23. helyről rajtolhatott, a futam során egészen a 14. helyig jutott előre. Az utolsó futamon ismét kiesett - a 18. körben, balesettel zárta le Rozsdás a szezont.

F3WS
A hagyományokat megőrizve Macau utcáin zárult le az F3-as bajnokság. Hartl az utolsó időmérőn a 10. helyet érő időt autózta meg. A száraz első futamon a 11. helyen zárta, míg az esős 2. futamon egy okos manőver miatt kiejtette magát a 6. körben, ezzel véget vetve a szezonjának.

FEWS
London különleges vonalvezetésén zajlott le az utolsó előtti futam. Czobor egy kevésbé szerencsés időmérőt futott, amely végén a 11. lett. A futamot végül a 12. helyen zárta. A szezonzáró helyszín New York volt, ahol az időmérőt és a futamot is a 11. helyen zárta.

Moto1
Sepangban ugyanott zárta az időmérőt és a futamot a két pilóta: Szász volt az első, Bachmayer az 5. lett. Valenciában is ugyanez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy Bachmayer a 4. helyen zárta a két eseményt.

A bajnokságok végeredménye

F1WS
1. Nalbandian 393
...
6. Szabó 198

F2WS
1. Vlcek 392
...
9. Rozsdás 84

F3WS
1. Perez 331
...
11. Hartl 24

FEWS
1. Carter 351
...
11. Czobor 40

Moto1
1. Szász 435
...
6. Bachmayer 181

Mi lesz a következő szezonban?

A csökkenő magyar érdekeltség miatt csak 3 széria eseményeiről lesz szó a 42. szezonban:
- Moto1,
- F2WS,
- és F3WS.
Ugyan nem lesz hazai pilóta az F1WS-ben, de lesz egy külön cikk, amelyben a királykategóriában alkalmazott új motorokról és az általuk elért tempónövekedés kielemzéséről lesz szó. Emellett a cikksorozat időbeosztása újfent változik: az első és az utolsó részben 3 hét eseményiről lesz szó, míg a köztes cikkben 4 hét eseményei kerülnek terítékre.

Egy karrier vége - búcsú argo001-től

A cikk megjelenésekor éppen a Magyar Kupa népligeti versenye zajlik. A Boczy által megszervezett szezonvégi kupa 13. kiadása vasárnap ér véget, és ezzel együtt méltó lezárást fog kapni egy karrier. Hétfőn, a fórumon érkezett argo001-től a bejelentés, hogy az Indy Seriesbe való nevezés ellenére felhagy a menedzserkedéssel.
A közel 10 éves pályafutás alatt számos pilótával foglalkozott, de a legtöbbre a Szabó családdal vitte. Először az idősebbik Szabó Ivánnal kezdte el a menedzseri karrierjét, de az első két szezon után immáron Szabó testvérének(aki szintén Iván volt) karrierjét egyengette. Ő sokkal többre vitte, mint a testvére: a különböző F2-es bajnokságokban sikerült győzelmeket aratnia, valamint ő volt az első magyar F1-esek egyike. Az akkoriban még kevésbé erős McLarennel viszont csak egy dobogó jött össze - a 9. szezonban, Barcelonában. A pályafutása a 13. szezonban ért véget az Indy Seriesben, ahol 3 dobogós helyet szerzett, köztük egy győzelmet az akkor még a versenynaptár részét képező Anhembiben.
Ezután Dárdai Pál volt a soros, de kicsivel több, mint két szezon után ő is szögre akasztotta a sisakot. Az első teljes szezonjában mindössze 10 ponttal nyerte meg a szerb F3-as bajnokságot.
Dárdait követően jött a Horváth dinasztia. Elsőként Attis próbálta ki magát, aki 9 évadot töltött el argo001 oldalán. Ezen időszak alatt bajnok lett az F3-as horvát bajnokságban, később pedig az óceániai F2-ben is feljutott a csúcsra. Egy sikertelen Indy-s szezon után az amerikai Indy Juniorban vezetett le, ahol két győzelem(St. Petersburg, Pocono) és 9 dobogó jött össze. Titinek csak 4 szezon jutott, de közel nem volt annyira sikeres, mint a bátyja.
argo001 utolsó pilótája Szabó Iván II volt, aki vasárnap a menedzserével együtt leköszön a XIII. Magyar Kupa végén. A 27. szezon végén csatlakozott a menedzseréhez, aki végül többre vitte a felmenőinél. Négy évadot töltött el a Formula-3-as bajnokságokban, de a bajnoki címig csak a cseh szériában jutott el. A 32. szezontól a Formula E WS mezőnyét erősítette, a legjobb helyezése két 4. hely volt a 34. szezonban. Ezután a Formula-2 világbajnoksága következett, ahol szintén 3 évadot töltött el. Az első két idényben Dare Atelsek rommá verte a mezőnyt, de Szabó mindig a második lett az összetettben. A 37. szezonban aztán itt is felért a csúcsra, miután a bajnoki címért folytatott helyenként balszerencsés harcban legyőzte Radek Svobodát.
Az utolsó 4 szezonját az F1WS-ben töltötte el a McLaren színeiben. Az első idényében 3-szor is felállhatott a dobogóra, de még nem sikerült győznie. Erre a következő szezonig kellett várnunk: Baku utcáin ugyanis összejött a várva várt győzelem. Emellet még 7-szer jutott fel a pódiumra, és 4 alkalommal futotta meg a leggyorsabb kört. Az összetettben ennek köszönhetően az 5. helyen végzett. A 40. szezon rémálomszerűen alakult Szabó számára: egyszer sem fejezett be versenyt a Top 5-ben, és csak a 10. lett a bajnokságban. Az utolsó szezonjában már több sikert ért el: 4 dobogót szerzett, és két alkalmat leszámítva mindig pontszerző helyen zárt, valamint 3-szor is megfutotta a leggyorsabb kört. A végelszámolásban a 6. helyen rangsorolták, közel 200 ponttal a tarsolyában.
Argo! A magyar MRC-közösség nevében köszönjük, hogy a kezdetek óta velünk voltál, és gratulálunk az elért sikerekhez! Sok sikert kívánunk a továbbiakban! :')

Ezzel az összefoglaló sorozat az idei szezonra véget ért. Sok sikert kívánok mindenkinek a 42. szezonra! Hajrá magyarok!

Racing Club Series Records

Magyar 08.02.2024 - Hey guys! This kind of statistics are not in the game for some reason, so I made these lists by myself. So these are the race winner clubs and list of the drivers and clubs who won the Club Series. Updated at the end of the season 54, please let m... Show full release

B.Ú.É.K.!

Magyar 01.01.2024 - Sziasztok Fiúk és Lányok! Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden kedves jelenlévő és még aktív magyar felhasználótársamnak nagyon nagyon boldog, sikerekben és örömökben gazdag, vidám 2024-es évet kívánjak! Szeretek itt játszani és... Show full release

Magyar Kupa XXVI jelentkezési információk

Magyar 27.12.2023 - A szezon 38. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 26. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Nemzetek Kupája változások!

Magyar 15.11.2023 - Itt a lehetőség hogy mi döntsük el melyik magyar pályák szerepeljenek a Nemzetek Kupája sorozatban! Létrehoztam ugyan egy szavazást, de a Fórumban is elmondhatjátok a véleményetek. Mégpedig a "National Motorsport Association" magyar nyelvű ... Show full release

Magyar Kupa XXIV jelentkezési információk

Magyar 24.10.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 25. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Hungarian moto cup 2

Magyar 31.08.2023 - Sziasztok! Elindult az újabb magyar moto 3 bajnokság csak és kizárólag MAGYAR versenyzőknek!!!! Itt az ideje hogy ti is megmutassátok még mekkora lehetőségek vannak Magyarország motoros pilótái között és hogy jó sokan megméretttethessünk a saját m... Show full release

Újabb magyar pálya: Ferihegy

Magyar 03.08.2023 - Sziasztok! Az élesszeműeknek már feltűnt, a többieknek örömmel jelentem be, hogy egy újabb nagyszerű magyar pálya került a játékba! Ezúttal az első (és ahogy a madarak csiripelték, nem is az utolsó) reptéri versenypályánkat köszönthetjük. ... Fe... Show full release

Magyar motor bajnokság

Magyar 26.05.2023 - Sziasztok! Elkészítettem egy privát motor bajnokságot, aminek a neve nem más, mint Hungarian moto cup!!! Keressétek és jelentkezzetek amennyien csak tudtok. Sok jó magyar pályát raktam bele és a szomszédos nemzeteknek is megengedtem a belépést, r... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Verseny Klub győztesek teljes lista

Magyar 28.04.2023 - Sziasztok! Nagy büszkeséggel jelenthetem be, hogy a B15 Racing magyar csapat és pilótái remekül állnak a Verseny Klubok versenyszéria örökranglistáján, már ami a győzelmeket illeti. Most még csak az 5 szezonja fut, de az első 4 adatai alapján van m... Show full release

Magyar Kupa XXVI jelentkezési információk

Magyar 27.12.2023 - A szezon 38. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 26. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Magyar Kupa XXI jelentkezési információk

Magyar 02.01.2023 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 21. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Két új pálya: Pécs és Stadionok

Magyar 05.09.2022 - A pályakészítő brigád gőzerővel dolgozik, jelen pillanatban is több mint 1000(!) helyszín van várólistán. Ennek a lelkesedésnek köszönhetően kaptuk két új magyar helyszínt is, az egyik egy klasszikus régi pálya, egy pedig jómagam által megálmodott. Pé... októberében rendeztek itt (először és utoljára?) autóversenyt, az erről készült újságcikkeket a következő linkeken találjátok: [URL=... kis utcai helyszín, elképesztő hogy a srácok milyen adatbázisból dolgoznak és milyen gyöngyszemekre bukka... Show full release

Új festéssel a B15 Racing!

Magyar 18.03.2022 - Az új szezonra való tekintettel friss festést kapott az egyetlen magyar csapat ebben a játékban. A B15 Racing klub nagy reményekkel várja a 46. szezont, ugyanis minden eddiginél erősebb gépjárművel rendelkezik és ez egésze ki fog tartani 2022. május 4-ig egészen biztosan. Az új kinézet kicsit sötétebb árnyalatot kapott, közelebb van színösszeállításban a korábban megszokott stílusunkhoz, amit még a versenyszériákban szokhattatok meg. Természetesen a minimális rózsaszín díszítés sem maradhatot... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 2. rész(+kitekintés a Moto2-re)

Magyar 20.12.2021 - Íme a cikksorozat második, egyben utolsó része erre a szezonra, amelyben összegzésre kerül, hogyan folytatódott Szász Csabi útja az ötödik bajnoki cím felé. 6. hét Finnországban hiába szerezte meg simán a pole pozíciót, a verseny leintésekor 46 ezreddel nyert Paul Wigzey. Brnoban is ő rajtolhatott az élről, de ezúttal a másik brit, Rick Rocket volt az, aki legyőzte őt a futamon. 7. hét Ausztriában némi meglepetésre a 4. helyet érte el az időmérőn, a versenyen pedig alulmaradt az első hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release
RUNTIME 0.008s - DB 0.001s - PHP 0.006s