We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 1. rész

Magyar 15.03.2021 - Ettől a szezontól immáron öt széria eseményeiről(F1WS, F2WS, F3WS, FEWS, Moto1) számolok be, ezentúl heti felosztással, 3-2-3-2-es felállásban. Ez azt takarja, hogy az adott részekben hány hét eseményei kerülnek majd feldolgozásra. Nézzük, hogyan teljesítettek a magyarok a szezon elején!

Változások
Mindenek előtt viszont érdemes 1-2 szót ejteni arról, milyen változások történtek a 40. szezon óta. Az F1-ben(Szabó Iván II), a Moto1-ben(Szász Csabi és Bachmayer Ferenc) és az FE-ben(Czobor Sankó) maradtak a pilóták. Az F2-ben Rozsdás Tibi magára maradt, hiszen Király Ábel nem nevezett a szériába, míg az F3-as világbajnokságban a 36. szezon óta először vesz részt magyar pilóta Hartl Alex Jr személyében.
A naptárak tekintetében az FEWS és a Moto1 kivételével nem történt változás. Az F1-ben két új helyszín érkezett(Imola, Algarve), az alsóbb kategóriák versenynaptárai pedig gyökeresen megváltoztak, hogy hasonlítsanak a való életben használtakra. Emellett a Forma-2-es lebonyolítás is megváltozott(két sprintverseny és egy főverseny), amit a Forma-3 is át fog venni a következő szezonban, amikor (végre) az új autók is megérkeznek.
További változás még, hogy a Formula E-ben bevezetésre került a Támadó Mód, amely a versenyzők számára többletenergiát biztosít 4 körön át.

1. hét

F1WS
A Forma-1-es mezőny szokás szerint Melbourne-ben kezdte meg a szezont. Szabó a 6. helyről kezdhette meg a versenyt, és egy helyet javítva az 5. helyen intették le. Bahreinben ismét az 5. helyen futott be, miután egy kisebb hiba miatt a 7. lett az időmérésen.
F2WS
A radikális naptárváltozás miatt a megújult Kyalamiban kezdődött meg a Forma-2-es idény. Rozsdás a 14. helyre kvalifikálta magát(a szabályok értelmében az első és a harmadik futamokra), és ugyanott is ért célba az első versenyen, miután a 25. körben összeütközött Pablo Leónnal a Sunset-ban. A második futam elején ugyan hibázott, de ezúttal a 10. helyen intették le, viszont a sprintfutam pontozása miatt nem kapott pontot. A főversenyen is a 14. helyről rajtolhatott, a futama ezúttal sem zajlott zökkenőmentesen. Annak ellenére, hogy a 37. körben önhibából törte meg az autót a Sunset-ban, ezúttal a 9. helyen intették le, amivel összejött számára a pontszerzés.
F3WS
A szintén megújult naptárral jelentkező Forma-3 mezőnye Új-Zélandon kezdte meg a 41. évadot. Hartl a 7. helyről kezdte meg az első versenyt annak ellenére, hogy vétett egy kisebb hibát a gyorskörén. A futamon csak a 15. lett, miután a 8. körben kicsúszott a 2-es kanyarban. A második versenyen nem javított sokat a rajthelyén, végül a 12. helyen rangsorolták.
FEWS
Az elektromos széria Diriyah-ban kezdte meg az évadot. Czobor a 11. helyről vágott neki a szezonnyitónak, a versenyt a 10. helyen fejezte be végül.
Moto1
Losailban Szász szerezte meg a polet, miközben Bachmayer a 4. helyről startolhatott. A futamot csak az utóbbi versenyző tudta befejezni: Szász alatt ugyanis tönkrement a motor a 12. körben. Bár sokáig a 3. helyen haladt, Bachmayernek végül be kellett érnie a 4. helyezéssel.
Thaiföldön is Szász rajtolhatott az élről, míg Bachmayer az 5. lett az időmérőn. Szász egy utolsó körös előzés miatt bukta a győzelmet, Bachmayert pedig ismét a 4. helyen intették le.

2. hét

F1WS
Az új helyszíneken folytatódott a szezon. Imolában Szabó egy hiba miatt a 9. lett az időmérőn, és Reckziegel utolsó körös drámájának is köszönhetően intették le a 4. helyen. Portimaoban csak a 10. lett az időmérésen, és a 7. helyre küzdötte fel magát a futamon.
F2WS
Az F1-esek után Sakhirban csaptak össze a pilóták. Rozsdás a 12. helyre kvalifikálta magát. A szenvedős kezdés után a 7. helyre jött fel az első futamon, majd némi meglepetésre a 4. helyről rajtolva(a fordított rajtrács szabálya miatt) megnyerte a második sprintfutamot! Király Ábel 37. szezonbeli utolsó győzelme(Interlagos - 2. futam) óta várakoztunk az újabb sikerre, ami végül egy összeszedettebb versenyzéssel meg is született. A harmadik futamon a 7. helyen haladt, amikor a 40. körben hibázott a 4-es kanyarban. Ugyan csak két pozíciót veszített, de végül a 8. helyen futott be.
F3WS
Barcelonában csapnivaló időmérője Hartl-nak: csak a 14. helyre tudta kvalifikálni magát. Az első futamon csak a 12. helyig tudott feljönni, és ugyanott intették le a második verseny végén is.
FEWS
A szoros putrajaya-i időmérőn a 10. rajthelyet szerezte meg Czobor, aki remek versenyzéssel az 5. helyre hozta be az autóját. Marokkóban ismét egy hellyel előrébb rajtolhatott, hiszen a 9. helyre kvalifikált. Ezúttal viszont két helyet tudott csak előre jönni a rajthelyéhez képest.
Moto1
Az amerikai kitérő során Szász és Bachmayer ugyanazt a teljesítményt produkálták az időmérőkön: az első és az 5. rajthelyről vághattak neki a versenyeknek. A COTA-n Szász nyert, míg Bachmayer a 4. lett. Argentínában is Szász lett a győztes, miután nagy csatát vívott Wigzey-vel, azonban Bachmayer motorja megállt a 18. kör elején.

3. hét

F1WS
Az első triplahéten sem lehetett panaszunk arra, hogy Szabó szenvedne. Sőt: Zandvoortban a 3. helyről várhatta a lámpák kialvását, és csak az ellenfelek szerencsésebb taktikái miatt végzett a 4. helyen. Barcelonában a 9. lett az esős időmérőn, viszont a futamot a 7. helyen zárta. Monacoban aztán összejött az első dobogó is, miután a 4. helyről rajtolva a 3. helyen intették le. Ahhoz képest, hogy a legutóbbi idényben csak két 6. helyezésre futotta, ez nagy előrelépésnek számít a számára, a dobogóra pedig a 39-es szezon interlagosi futama óta nem jutott fel.
F2WS
Monacoban egy olyan dologra került sor, amelyre még nem volt példa. Annak ellenére, hogy még az Indy Junior néhai nemzetközi szériája is megfordult itt, a Forma-2 egyik szériája sem versenyzett a hercegség utcáin.
Az első monacoi F2-es időmérőn Rozsdás a 11. helyen végzett, és onnan vághatott neki az első és a harmadik futamnak. Az első sprintversenyen aztán ő lett az első, aki elmondhatja magáról, hogy F2-es autóval kiesett Monte-Carloban: az 5. körben ugyanis motorhiba miatt kellett feladnia a futamot. A kalandos második sprintfutamon a 16. helyig jutott el, míg a főversenyen a 12. helyen is leinthették volna, ha nem hibázik az utolsó előtti körben... Cserébe viszont nagyon megnyomta az utolsó kört, valamint Krejci I. is kiesett előle, így végül a 13. helyen futott be.
F3WS
Hartl a 9. helyen végzett a Paul Ricardon rendezett időmérésen. Az első versenyt a 8. helyen zárta, míg a következő futamon a 10. lett.
FEWS
Argentínában immáron a 8. helyre kvalifikált Czobor. A futamon viszont nem tudott sokat feljönni, hiszen a 7. helyen intették le. A jelenleg zajló chilei fordulóról a következő részben lesz szó.
Moto1
A motorosok legnagyobbjai megérkeztek Európába. Jerezben és Le Mansban szokás szerint Szász rajtolhatott az élről, míg Bachmayer az 5. helyet érő időt érte el ezeken a helyszíneken. Andalúzában ugyanott futottak be, ahonnan elrajtoltak. Franciaországban Szászt a 2. helyen intették le, mivel a britek másik nagy motorosa: Rick Rocket az utolsó előtti körben megelőzte. Bachmayer pedig éppen csak megkezdte a 11. körét, amikor motorhiba miatt kiesett.

A bajnokságok állása

F1WS
1. Nalbandian 148
...
5. Szabó 71
F2WS
1. Vlcek 122
...
11. Rozsdás 23
F3WS
1. Nuvolari 111
...
12. Hartl 5
FEWS
1. Carter 100
...
8. Czobor 23
Moto1
1. Wigzey 123
2. Szász 115
...
6. Bachmayer 50

Tudom, elég hosszú lett a beszámoló, ezért előre bocsátom, hogy a következő idénytől ezúttal minden 2. héten fog majd jelentkezni a sorozatom.
Bízzunk benne, hogy a legnevesebb sorozatokban harcoló pilótáink továbbra is sikeresek lesznek! Hajrá magyarok!

Racing Club Series Records

Magyar 08.02.2024 - Hey guys! This kind of statistics are not in the game for some reason, so I made these lists by myself. So these are the race winner clubs and list of the drivers and clubs who won the Club Series. Updated at the end of the season 54, please let m... Show full release

B.Ú.É.K.!

Magyar 01.01.2024 - Sziasztok Fiúk és Lányok! Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden kedves jelenlévő és még aktív magyar felhasználótársamnak nagyon nagyon boldog, sikerekben és örömökben gazdag, vidám 2024-es évet kívánjak! Szeretek itt játszani és... Show full release

Magyar Kupa XXVI jelentkezési információk

Magyar 27.12.2023 - A szezon 38. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 26. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Nemzetek Kupája változások!

Magyar 15.11.2023 - Itt a lehetőség hogy mi döntsük el melyik magyar pályák szerepeljenek a Nemzetek Kupája sorozatban! Létrehoztam ugyan egy szavazást, de a Fórumban is elmondhatjátok a véleményetek. Mégpedig a "National Motorsport Association" magyar nyelvű ... Show full release

Magyar Kupa XXIV jelentkezési információk

Magyar 24.10.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 25. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Hungarian moto cup 2

Magyar 31.08.2023 - Sziasztok! Elindult az újabb magyar moto 3 bajnokság csak és kizárólag MAGYAR versenyzőknek!!!! Itt az ideje hogy ti is megmutassátok még mekkora lehetőségek vannak Magyarország motoros pilótái között és hogy jó sokan megméretttethessünk a saját m... Show full release

Újabb magyar pálya: Ferihegy

Magyar 03.08.2023 - Sziasztok! Az élesszeműeknek már feltűnt, a többieknek örömmel jelentem be, hogy egy újabb nagyszerű magyar pálya került a játékba! Ezúttal az első (és ahogy a madarak csiripelték, nem is az utolsó) reptéri versenypályánkat köszönthetjük. ... Fe... Show full release

Magyar motor bajnokság

Magyar 26.05.2023 - Sziasztok! Elkészítettem egy privát motor bajnokságot, aminek a neve nem más, mint Hungarian moto cup!!! Keressétek és jelentkezzetek amennyien csak tudtok. Sok jó magyar pályát raktam bele és a szomszédos nemzeteknek is megengedtem a belépést, r... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Verseny Klub győztesek teljes lista

Magyar 28.04.2023 - Sziasztok! Nagy büszkeséggel jelenthetem be, hogy a B15 Racing magyar csapat és pilótái remekül állnak a Verseny Klubok versenyszéria örökranglistáján, már ami a győzelmeket illeti. Most még csak az 5 szezonja fut, de az első 4 adatai alapján van m... Show full release

Magyar Kupa XXVI jelentkezési információk

Magyar 27.12.2023 - A szezon 38. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 26. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Magyar Kupa XXI jelentkezési információk

Magyar 02.01.2023 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 21. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Két új pálya: Pécs és Stadionok

Magyar 05.09.2022 - A pályakészítő brigád gőzerővel dolgozik, jelen pillanatban is több mint 1000(!) helyszín van várólistán. Ennek a lelkesedésnek köszönhetően kaptuk két új magyar helyszínt is, az egyik egy klasszikus régi pálya, egy pedig jómagam által megálmodott. Pé... októberében rendeztek itt (először és utoljára?) autóversenyt, az erről készült újságcikkeket a következő linkeken találjátok: [URL=... kis utcai helyszín, elképesztő hogy a srácok milyen adatbázisból dolgoznak és milyen gyöngyszemekre bukka... Show full release

Új festéssel a B15 Racing!

Magyar 18.03.2022 - Az új szezonra való tekintettel friss festést kapott az egyetlen magyar csapat ebben a játékban. A B15 Racing klub nagy reményekkel várja a 46. szezont, ugyanis minden eddiginél erősebb gépjárművel rendelkezik és ez egésze ki fog tartani 2022. május 4-ig egészen biztosan. Az új kinézet kicsit sötétebb árnyalatot kapott, közelebb van színösszeállításban a korábban megszokott stílusunkhoz, amit még a versenyszériákban szokhattatok meg. Természetesen a minimális rózsaszín díszítés sem maradhatot... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 2. rész(+kitekintés a Moto2-re)

Magyar 20.12.2021 - Íme a cikksorozat második, egyben utolsó része erre a szezonra, amelyben összegzésre kerül, hogyan folytatódott Szász Csabi útja az ötödik bajnoki cím felé. 6. hét Finnországban hiába szerezte meg simán a pole pozíciót, a verseny leintésekor 46 ezreddel nyert Paul Wigzey. Brnoban is ő rajtolhatott az élről, de ezúttal a másik brit, Rick Rocket volt az, aki legyőzte őt a futamon. 7. hét Ausztriában némi meglepetésre a 4. helyet érte el az időmérőn, a versenyen pedig alulmaradt az első hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release
RUNTIME 0.007s - DB 0.001s - PHP 0.006s