We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 3. harmad(+kitekintés a 40. szezonra)

Magyar 01.12.2020 - Az ázsiai-amerikai véghajrát követően 3 új csapatot köszönthetünk(az egyiket az utolsó futam során), viszont nem csak ezekről lehetett beszélni az utóbbi hetekben. Novikov uralmát nyögte a mezőny, aki Monza után hat futamot nyert meg, és könnyedén behúzta a 3. bajnoki címét. Ismét voltak meglepetésként ható eredmények, magyar szempontból pedig viszonylag gyengén alakultak a maradék versenyek. Az összefoglaló végén pedig a cikksorozat jövőjéről és a következő szezonról is szó esik. Lássuk, hogyan is ért véget a szezon!

Szingapúr
A miniállam utcáin az esővel tarkított időmérőn dőlt el a rajtsorrend. A két Szalonna a 3. sorba kvalifikált, míg Szabó csak a 23. lett. Szász viszont ismét egyéni rekordot döntött: a 14. helyet csípte el az LKR-rel.
A futamon aztán II. Szalonna egy pozíciót bukva a 6. lett, Szabó a 14. helyen futott be, míg Szász a 19. helyre esett vissza. III. Szalonna pedig önhibából kiesett a 48. kör végén.

Oroszország
Az időmérőt követően ez a sorrend alakult ki a magyar pilóták között:
6. II. Szalonna Szilveszter
7. III. Szalonna Szixtusz
8. Szabó Iván II
...
20. Szász Csabi
A versenyen nem sokat változott a pilóták között a sorrend. III. Szalonna két helyet bukott, Szász pedig egyet jött előre.

Japán
Az időmérőn ezúttal Szixtusz volt a gyorsabb, aki közvetlenül II. Szalonna elé kvalifikált a 6. helyre. Szász ismét meglepett mindenkit a 13. rajthelyével, míg Szabó újfent csapnivalóan teljesített, aminek a 18. hely lett a jutalma.
A McLaren pilótája csak 5 kört tudott megtenni, miután a visszafordítóban tönkrement a felfüggesztése. II. Szalonna ismét ugyanott futott be, ahonnan elrajtolt, míg III. Szalonna 3 pozíciót vesztett. Szász pedig F1-es karrierje legjobb eredményét érte el a 12. hellyel.

Egyesült Államok
Szabó végre tudott egy jó időmérőt is produkálni, a 4. rajthelyet szerezte meg a McLaren magyarja. III. Szalonna ismét a 6. helyről rajtolt, míg II. Szalonnának a 15., Szásznak a 23. rajtkocka jutott.
Ugyan Szabó két helyet bukva, III. Szalonna mögött ért célba a 6. helyen, az ő nevéhez kötődik a verseny leggyorsabb köre. Jó szokásával ellenben II. Szalonna csak a 12. helyig jutott előretörni, Szászt pedig a 24. helyen intették le.

Mexikó
A leggyorsabb időt autózó magyar ismét a 4. helyre kvalifikált, aki ezúttal II. Szalonna volt. Szász ugyanis megint pocsék időmérőt futva a 17. lett. III. Szalonna a 7. rajthelyet foglalhatta el a rajtrácson, Szász a 24.-et.
Belgium óta ismét dobogót szereztünk II. Szalonna révén, aki a 2. helyen futott be a zsinórban 3. bajnoki címét bezsebelő Novikov mögött. III. Szalonna egy helyet esett vissza a rajthelyéhez képest, a többiek 3-3 hellyel végeztek előrébb.

Brazília
A számunkra szép emlékeket idéző Interlagosban a 3. helyről rajtolhatott Szabó, rajta kívül az ismét 6. helyre kvalifikáló III. Szalonna jutott be a Q3-ba. Szász(22.) mellett ugyanis II. Szalonna is elvérzett a Q1-ben, a 25. helyről várhatta a lámpák kialvását.
Dare Atelsek volt az a pilóta, aki egy futam erejéig meg tudta szakítani Novikov győzelmi szériáját, emellett a McLaren immáron 11. alkalommal szerezte meg a konstruktőri bajnoki címet.
Magyar szempontból nagy mozgolódás ezúttal sem volt: nagy meglepetésre II. Szalonna a 26. lett, míg a Q3-ba bejutó pilóták ugyanott futottak be, ahonnan elindultak. Szász pedig egy 20. hellyel búcsúzott el a (papíron) utolsó futamát teljesítő LKR-től.

Egyesült Arab Emírségek
Az edis10 által alapított, a 32. szezontól a Koenigsegg által támogatott Ljuti Krajišnici Racing ugyanis megszűnt létezni. A kezdetek óta jelen lévő csapatot a brazilok vették át(aminek köze lehetett a WAR későbbi átalakulásának) DiogoSchwinn vezetésével, és Lotus néven rebootolták az egyletet. Hiába voltak mindig a mezőny végén, azért tudtak kiugró eredményeket elérni(pl. Andi Bernie Jr 5. rajthelye - S21 Monza), és hiányozni fog a csapat, ahová trollkodásból én is küldtem egy pilótát. :D
Viszont hagyjuk a nosztalgiázást a cikk végéig, és térjünk rá a hétvége történéseire. Szabó ismét jó kvalit futott és a 4. helyről várhatta a másnapi futamot. III. Szalonna a 7. lett, míg II. Szalonna egy hiba miatt csak a 10. helyet szerezte meg. Szász a 22. pozíciót csípte el a Lotussal.
A futamon végül Szabó maradt a 4. helyen, míg Szixtusz vezetésével a két Szalonna egymás mögött ért célba a 8-9. helyeken. Szász pedig a 23. lett az első futamát teljesítő Lotussal.

A bajnokság végeredménye:
1. Novikov 355
5. Szabó 164
7. II. Szalonna 129
9. III. Szalonna 101
22. Szász 0

A szezon vége
Nem véletlenül utaltam a Windsorra az imént: az eredetileg angol licenccel induló, mára portugálnak számító csapat nagy meglepetésre Tesla Racing Team néven folytatja tovább. Ezzel már csak 4 csapat van a jelenlegi mezőnyben(a cikk írásakor), akik a kezdetek óta ugyanazon a néven versenyeznek(Red Bull, Jordan, Trabant, Williams). A WAR számára nem megy már olyan jól, mint régebben, amikor győzelmeket is tudtak aratni néha napján. Utoljára Thor Viking tudott velük nyerni a kaotikus Silverstone-ban tartott futamon a 33. szezonban. A legjobb konstruktőri helyezésüket a 28. évad végén érték el, amikor az összeszokott Klauss-Dover duóval a 4. helyen végeztek 379 ponttal a tarsolyukban. Természetesen hozzájuk is köthető magyar érdekesség: Ifj. Tök Ödön és Torghelle Sanyi náluk kezdték az F1WS-es karrierjüket. Az LKR-hez hasonlóan ők is hiányozni fognak ebben a formában.
Emellett a Skoda is kiszáll a bajnokságból, akik a WAR-ral ellenben nem sokat tudtak letenni az asztalra. A helyüket az Alpine veszi át, ami a bajnokságokat is nyerő Odissea néven induló egylet szám szerint 4. utódcsapatává vált a Lamborghini, az Alfa Romeo és a Skoda után. A cikk megjelenésekor 10 autógyártó van jelen a királykategóriában, akik a "nevüket adják" a sorozathoz. A további esetleges csapatváltozásokról majd a következő összefoglaló cikkben számolok be.

A 40. szezon elé + változások a cikksorozatban
A Lotus új pilótapárossal vág neki a 31. F1WS szezonnak, így Szász Csabi számára véget ért a Forma-1-es kaland. Szabó Iván II továbbra is a McLarent erősíti, míg a két Szalonna csapattársak lesznek a Trabantnál. Legutóbb a 16. szezonban fordult elő, hogy két magyar származású pilóta egy csapatban legyen: akkor az Ifj. Tök-Torghelle Sanyi páros az Audi csapatát erősítette. Az egyetlen változás a cikksorozatban a pilótapiacról való beszámolás lesz: ha magyar pilótát igazol egy csapat, a cikk végén arról is beszámolok majd. Terveztem, hogy a görög színekben induló Szalonnákról kevesebbet írjak, de ez nem lett volna fair velük szemben, hiszen mégiscsak magyar vér csörgedez bennük, valamint Szabóhoz hasonlóan ugyanúgy szót érdemelnek. :)

Végszónak csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenki használja fel a feltöltődésre ezt a hetet, hogy a jövő héten jó formában kezdjük meg a soron következő, immáron 40. évadot. Mindenkinek jó pihenést és sikerekben gazdag szezont kívánok a következő szezonra! :)

Magyar Kupa XVI jelentkezési információk

Magyar 01.12.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 16. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pál... Show full release

Közös kassza

Magyar 16.11.2021 - Sziasztok! Engedjétek meg hogy tegyek itt egy kis leírást, hogyan is működik a közös kassza, amit az [URL=https://mrchung... weboldal menüjében, a Hírességek Csarnokán keresztül találtok meg. https://i.im... tartom ezt fontosnak vezetni, hogy lás... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 1. rész

Magyar 15.11.2021 - Ahogy az elmúlt szezon végén megírtam: ezúttal csak a Moto1-es bajnokság küzdelmeiről lesz szó ebben az idényben, ahol egyedül a címvédő Szász Csaba képviseli hazánkat. Lássuk, hogy telt számára az első félidő! 1. hét A szezonnyitó hét versenyein... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :)... Show full release

Ifj Maki Hakapeszi újonc

Magyar 21.10.2021 - Nagy főlényel nyerte meg az újoncsorozatot.Most a magyar kupában próbálkozik. Reményeink szerint bent lesz az első 5-ben.Kis szerencsével még futamot is nyerhet. Show full release

Két lépés az ismeretlenbe - Rayzor Blog #5

Magyar 18.10.2021 - Legutóbb májusban jelentkeztem a bloggal, azóta volt egy-két változás - többek között immáron két pilótát is foglalkoztatok. 42. szezon Kategóriát váltottunk: Balázs Zoli Forma-3-as autóba ült, méghozzá az ázsiai bajnokság keretein belül. Ugyan a... Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 3. rész

Magyar 09.10.2021 - Ismét közbejött egy csúszás, de itt van a cikksorozat harmadik része. De mielőtt elkezdődne az összefoglalás, szeretnék egy pár szót szólni a sorozattal kapcsolatban. Vá... a következő szezontól A 44. szezonban ezúttal csak a Moto1-es bajnokság e... Show full release

Correction

Magyar 07.10.2021 - Adding season 43 results, in four Seasons (40-43), Szász has won 55 races and 67 poles. Sorry, my bad. Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 2. rész

Magyar 19.09.2021 - Némi csúszással, de íme a mostani szezonnal foglalkozó cikksorozat 2. része! 4. hét Moto1 Szász Mugellóban és Barcelonában is rajt-cél győzelmet szerzett. Bachmayer az előbbi futamon a 6. helyről rajtolva lett 7., míg Spanyolországban a 7. hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 1. rész

Magyar 15.03.2021 - Ettől a szezontól immáron öt széria eseményeiről(F1WS, F2WS, F3WS, FEWS, Moto1) számolok be, ezentúl heti felosztással, 3-2-3-2-es felállásban. Ez azt takarja, hogy az adott részekben hány hét eseményei kerülnek majd feldolgozásra. Nézzük, hogyan teljesítettek a magyarok a szezon elején! Változ... előtt viszont érdemes 1-2 szót ejteni arról, milyen változások történtek a 40. szezon óta. Az F1-ben(Szabó Iván II), a Moto1-ben(Szász Csabi és Bachmayer Ferenc) és az FE-ben(Czobor Sankó) maradtak ... Show full release

Elkészült az új, belvárosi magyar pálya!

Magyar 30.12.2020 - Engedjétek meg, hogy bemutassam a legújabb budapesti versenyhelyszínt, mely nem más mint a belvárosban szinte minden nevezetességet felvonultató legújabb, utcai pályánk. Igen, ez a miénk, magunknak terveztem főként a Magyar Kupa helyszíneit felfrissítendő, de azt hiszem mindenki sokszor elgondolkozott már, hogyan is festene az igazi ízig-vérig utcai pálya a fővárosban. htt... általam tervezett 3 ilyen közül, az első ami elkészült, 7.080 km hosszú és a Blaha Lujza térről indul, a Szent István ... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 3. harmad(+kitekintés a 40. szezonra)

Magyar 01.12.2020 - Az ázsiai-amerikai véghajrát követően 3 új csapatot köszönthetünk(az egyiket az utolsó futam során), viszont nem csak ezekről lehetett beszélni az utóbbi hetekben. Novikov uralmát nyögte a mezőny, aki Monza után hat futamot nyert meg, és könnyedén behúzta a 3. bajnoki címét. Ismét voltak meglepetésként ható eredmények, magyar szempontból pedig viszonylag gyengén alakultak a maradék versenyek. Az összefoglaló végén pedig a cikksorozat jövőjéről és a következő szezonról is szó esik. Lássuk, hogyan... Show full release

Magyar Kupa: 3 nagyon fontos újítás!

Magyar 27.10.2020 - Röviden: Megváltozik a nevezés menete, úgyhogy ha szeretnél részt venni, ezt a cikket mindenképp olvasd el, mert bizony le fogsz maradni... Lesz fordított rajtrács is és minden bizonnyal ez az utolsó alkalom, hogy a Formula 3-as autókat használhatjuk. De először a legfontosabb: A 12. Magyar Kupa 30 nap múlva, November 25-én, azaz a 70. helyett ezúttal a szezon 66. napján kezdődik. Erre azért volt szükség, mert első alkalommal a fő futamok után egy fordított rajtrácsos, rövidebb sprint fu... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 1. harmad

Magyar 16.10.2020 - Szám szerint a 31. F1-es szezon kezdődött meg Ausztráliában, amelyben magyar szempontból csak két különbség van az előző idényhez képest: III. Szalonna Szixtusz csapattársa Wolf R II Woeger lett, illetve Szász Csabi Koengseggje új köntösben gurul pályára. És hogy milyen volt számukra az első hét futam? Elöljáróban annyit, hogy egy régóta várt sikernek lehettünk szemtanúi, de a cikksorozatom 2. évadának első felvonásában nem csak arra az eseményre fogok kitérni. Ausztr... szerint az Albert Par... Show full release

F1WS magyar szemmel: 38. szezon, 3. harmad

Magyar 19.09.2020 - Az európai "turné" utáni 7 futamon sem lehetett túl sok panaszunk: 3 dobogós helyezés jött össze, így a magyarok 8 alkalommal végeztek a dobogón a szezon során. Hogy miként alakult a hazai pilóták sorsa a bajnokság hajrájában, azt most a szezönösszegző utolsó részében fogom részletezni. A cikk végén pedig lesz egy gyorselemzés és kitérek a következő szezonra is. Szingapúr Az éjszakai viadal helyszínén Szabó autózta a legjobb időt a magyarok közül, ami a 3. helyre volt elég, 6 száza... Show full release
RUNTIME 0.010s - DB 0.002s - PHP 0.009s