We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 3. harmad(+kitekintés a 40. szezonra)

Magyar 01.12.2020 - Az ázsiai-amerikai véghajrát követően 3 új csapatot köszönthetünk(az egyiket az utolsó futam során), viszont nem csak ezekről lehetett beszélni az utóbbi hetekben. Novikov uralmát nyögte a mezőny, aki Monza után hat futamot nyert meg, és könnyedén behúzta a 3. bajnoki címét. Ismét voltak meglepetésként ható eredmények, magyar szempontból pedig viszonylag gyengén alakultak a maradék versenyek. Az összefoglaló végén pedig a cikksorozat jövőjéről és a következő szezonról is szó esik. Lássuk, hogyan is ért véget a szezon!

Szingapúr
A miniállam utcáin az esővel tarkított időmérőn dőlt el a rajtsorrend. A két Szalonna a 3. sorba kvalifikált, míg Szabó csak a 23. lett. Szász viszont ismét egyéni rekordot döntött: a 14. helyet csípte el az LKR-rel.
A futamon aztán II. Szalonna egy pozíciót bukva a 6. lett, Szabó a 14. helyen futott be, míg Szász a 19. helyre esett vissza. III. Szalonna pedig önhibából kiesett a 48. kör végén.

Oroszország
Az időmérőt követően ez a sorrend alakult ki a magyar pilóták között:
6. II. Szalonna Szilveszter
7. III. Szalonna Szixtusz
8. Szabó Iván II
...
20. Szász Csabi
A versenyen nem sokat változott a pilóták között a sorrend. III. Szalonna két helyet bukott, Szász pedig egyet jött előre.

Japán
Az időmérőn ezúttal Szixtusz volt a gyorsabb, aki közvetlenül II. Szalonna elé kvalifikált a 6. helyre. Szász ismét meglepett mindenkit a 13. rajthelyével, míg Szabó újfent csapnivalóan teljesített, aminek a 18. hely lett a jutalma.
A McLaren pilótája csak 5 kört tudott megtenni, miután a visszafordítóban tönkrement a felfüggesztése. II. Szalonna ismét ugyanott futott be, ahonnan elrajtolt, míg III. Szalonna 3 pozíciót vesztett. Szász pedig F1-es karrierje legjobb eredményét érte el a 12. hellyel.

Egyesült Államok
Szabó végre tudott egy jó időmérőt is produkálni, a 4. rajthelyet szerezte meg a McLaren magyarja. III. Szalonna ismét a 6. helyről rajtolt, míg II. Szalonnának a 15., Szásznak a 23. rajtkocka jutott.
Ugyan Szabó két helyet bukva, III. Szalonna mögött ért célba a 6. helyen, az ő nevéhez kötődik a verseny leggyorsabb köre. Jó szokásával ellenben II. Szalonna csak a 12. helyig jutott előretörni, Szászt pedig a 24. helyen intették le.

Mexikó
A leggyorsabb időt autózó magyar ismét a 4. helyre kvalifikált, aki ezúttal II. Szalonna volt. Szász ugyanis megint pocsék időmérőt futva a 17. lett. III. Szalonna a 7. rajthelyet foglalhatta el a rajtrácson, Szász a 24.-et.
Belgium óta ismét dobogót szereztünk II. Szalonna révén, aki a 2. helyen futott be a zsinórban 3. bajnoki címét bezsebelő Novikov mögött. III. Szalonna egy helyet esett vissza a rajthelyéhez képest, a többiek 3-3 hellyel végeztek előrébb.

Brazília
A számunkra szép emlékeket idéző Interlagosban a 3. helyről rajtolhatott Szabó, rajta kívül az ismét 6. helyre kvalifikáló III. Szalonna jutott be a Q3-ba. Szász(22.) mellett ugyanis II. Szalonna is elvérzett a Q1-ben, a 25. helyről várhatta a lámpák kialvását.
Dare Atelsek volt az a pilóta, aki egy futam erejéig meg tudta szakítani Novikov győzelmi szériáját, emellett a McLaren immáron 11. alkalommal szerezte meg a konstruktőri bajnoki címet.
Magyar szempontból nagy mozgolódás ezúttal sem volt: nagy meglepetésre II. Szalonna a 26. lett, míg a Q3-ba bejutó pilóták ugyanott futottak be, ahonnan elindultak. Szász pedig egy 20. hellyel búcsúzott el a (papíron) utolsó futamát teljesítő LKR-től.

Egyesült Arab Emírségek
Az edis10 által alapított, a 32. szezontól a Koenigsegg által támogatott Ljuti Krajišnici Racing ugyanis megszűnt létezni. A kezdetek óta jelen lévő csapatot a brazilok vették át(aminek köze lehetett a WAR későbbi átalakulásának) DiogoSchwinn vezetésével, és Lotus néven rebootolták az egyletet. Hiába voltak mindig a mezőny végén, azért tudtak kiugró eredményeket elérni(pl. Andi Bernie Jr 5. rajthelye - S21 Monza), és hiányozni fog a csapat, ahová trollkodásból én is küldtem egy pilótát. :D
Viszont hagyjuk a nosztalgiázást a cikk végéig, és térjünk rá a hétvége történéseire. Szabó ismét jó kvalit futott és a 4. helyről várhatta a másnapi futamot. III. Szalonna a 7. lett, míg II. Szalonna egy hiba miatt csak a 10. helyet szerezte meg. Szász a 22. pozíciót csípte el a Lotussal.
A futamon végül Szabó maradt a 4. helyen, míg Szixtusz vezetésével a két Szalonna egymás mögött ért célba a 8-9. helyeken. Szász pedig a 23. lett az első futamát teljesítő Lotussal.

A bajnokság végeredménye:
1. Novikov 355
5. Szabó 164
7. II. Szalonna 129
9. III. Szalonna 101
22. Szász 0

A szezon vége
Nem véletlenül utaltam a Windsorra az imént: az eredetileg angol licenccel induló, mára portugálnak számító csapat nagy meglepetésre Tesla Racing Team néven folytatja tovább. Ezzel már csak 4 csapat van a jelenlegi mezőnyben(a cikk írásakor), akik a kezdetek óta ugyanazon a néven versenyeznek(Red Bull, Jordan, Trabant, Williams). A WAR számára nem megy már olyan jól, mint régebben, amikor győzelmeket is tudtak aratni néha napján. Utoljára Thor Viking tudott velük nyerni a kaotikus Silverstone-ban tartott futamon a 33. szezonban. A legjobb konstruktőri helyezésüket a 28. évad végén érték el, amikor az összeszokott Klauss-Dover duóval a 4. helyen végeztek 379 ponttal a tarsolyukban. Természetesen hozzájuk is köthető magyar érdekesség: Ifj. Tök Ödön és Torghelle Sanyi náluk kezdték az F1WS-es karrierjüket. Az LKR-hez hasonlóan ők is hiányozni fognak ebben a formában.
Emellett a Skoda is kiszáll a bajnokságból, akik a WAR-ral ellenben nem sokat tudtak letenni az asztalra. A helyüket az Alpine veszi át, ami a bajnokságokat is nyerő Odissea néven induló egylet szám szerint 4. utódcsapatává vált a Lamborghini, az Alfa Romeo és a Skoda után. A cikk megjelenésekor 10 autógyártó van jelen a királykategóriában, akik a "nevüket adják" a sorozathoz. A további esetleges csapatváltozásokról majd a következő összefoglaló cikkben számolok be.

A 40. szezon elé + változások a cikksorozatban
A Lotus új pilótapárossal vág neki a 31. F1WS szezonnak, így Szász Csabi számára véget ért a Forma-1-es kaland. Szabó Iván II továbbra is a McLarent erősíti, míg a két Szalonna csapattársak lesznek a Trabantnál. Legutóbb a 16. szezonban fordult elő, hogy két magyar származású pilóta egy csapatban legyen: akkor az Ifj. Tök-Torghelle Sanyi páros az Audi csapatát erősítette. Az egyetlen változás a cikksorozatban a pilótapiacról való beszámolás lesz: ha magyar pilótát igazol egy csapat, a cikk végén arról is beszámolok majd. Terveztem, hogy a görög színekben induló Szalonnákról kevesebbet írjak, de ez nem lett volna fair velük szemben, hiszen mégiscsak magyar vér csörgedez bennük, valamint Szabóhoz hasonlóan ugyanúgy szót érdemelnek. :)

Végszónak csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenki használja fel a feltöltődésre ezt a hetet, hogy a jövő héten jó formában kezdjük meg a soron következő, immáron 40. évadot. Mindenkinek jó pihenést és sikerekben gazdag szezont kívánok a következő szezonra! :)

Magyar motor bajnokság

Magyar 26.05.2023 - Sziasztok! Elkészítettem egy privát motor bajnokságot, aminek a neve nem más, mint Hungarian moto cup!!! Keressétek és jelentkezzetek amennyien csak tudtok. Sok jó magyar pályát raktam bele és a szomszédos nemzeteknek is megengedtem a belépést, r... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Verseny Klub győztesek teljes lista

Magyar 28.04.2023 - Sziasztok! Nagy büszkeséggel jelenthetem be, hogy a B15 Racing magyar csapat és pilótái remekül állnak a Verseny Klubok versenyszéria örökranglistáján, már ami a győzelmeket illeti. Most még csak az 5 szezonja fut, de az első 4 adatai alapján van m... Show full release

Összefogás a Magyar Kupáért

Magyar 13.03.2023 - Ahhoz hogy legyen elegendő érménk a közös kasszában a Magyar Kupa létrehozásához, legyetek szívesek Boczy előző sajtóközleményének alján a "Tetszik!" gombra kattintani! Ezzel elérhetjük, hogy legyen plusz 50 érménk amit költhetünk a kupa... Show full release

Magyar Kupa XXII jelentkezési információk

Magyar 02.03.2023 - A szezon 40. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 22. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Összefogás a Magyar Kupáért

Magyar 10.01.2023 - Sziasztok! Ahhoz hogy legyen elegendő érménk a közös kasszában a Magyar Kupa létrehozásához, legyetek szívesek Boczy előző sajtóközleményének alján az "Ez tetszik nekem!" gombra kattintani! Ezzel elérhetjük, hogy legyen plusz 50 érmén... Show full release

Magyar Kupa XXI jelentkezési információk

Magyar 02.01.2023 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 21. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

mrchungary.blog.hu

Magyar 08.12.2022 - A magyar közösség oldala, itt megtaláltok minden fontos információt. Aki még nem ismerné, annak íme egy kis leírás, bemutató, hogy milyen hasznos és érdekes dolgokat találhattok itt. [URL=https:/... első és legfontosabb tudni való, ami a főoldalon... Show full release

Itt a vége - Rayzor Blog #7

Magyar 24.10.2022 - Most, hogy megkezdődött a 20. Magyar Kupa, elérkezettnek láttuk az idejét versenyzőmmel, hogy egyszerre dobjunk egy "Millert" - a szezon utolsó napján mindketten vissza fogunk vonulni. Az elmúlt szezonok összefoglalói után nosztalgiázni fog... Show full release

Magyar Kupa XX jelentkezési információk

Magyar 04.10.2022 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 20. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Magyar Kupa XXIII jelentkezési információk

Magyar 20.05.2023 - A szezon 48. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 23. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Magyar Kupa XXI jelentkezési információk

Magyar 02.01.2023 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 21. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

Két új pálya: Pécs és Stadionok

Magyar 05.09.2022 - A pályakészítő brigád gőzerővel dolgozik, jelen pillanatban is több mint 1000(!) helyszín van várólistán. Ennek a lelkesedésnek köszönhetően kaptuk két új magyar helyszínt is, az egyik egy klasszikus régi pálya, egy pedig jómagam által megálmodott. Pé... októberében rendeztek itt (először és utoljára?) autóversenyt, az erről készült újságcikkeket a következő linkeken találjátok: [URL=... kis utcai helyszín, elképesztő hogy a srácok milyen adatbázisból dolgoznak és milyen gyöngyszemekre bukka... Show full release

Új festéssel a B15 Racing!

Magyar 18.03.2022 - Az új szezonra való tekintettel friss festést kapott az egyetlen magyar csapat ebben a játékban. A B15 Racing klub nagy reményekkel várja a 46. szezont, ugyanis minden eddiginél erősebb gépjárművel rendelkezik és ez egésze ki fog tartani 2022. május 4-ig egészen biztosan. Az új kinézet kicsit sötétebb árnyalatot kapott, közelebb van színösszeállításban a korábban megszokott stílusunkhoz, amit még a versenyszériákban szokhattatok meg. Természetesen a minimális rózsaszín díszítés sem maradhatot... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 2. rész(+kitekintés a Moto2-re)

Magyar 20.12.2021 - Íme a cikksorozat második, egyben utolsó része erre a szezonra, amelyben összegzésre kerül, hogyan folytatódott Szász Csabi útja az ötödik bajnoki cím felé. 6. hét Finnországban hiába szerezte meg simán a pole pozíciót, a verseny leintésekor 46 ezreddel nyert Paul Wigzey. Brnoban is ő rajtolhatott az élről, de ezúttal a másik brit, Rick Rocket volt az, aki legyőzte őt a futamon. 7. hét Ausztriában némi meglepetésre a 4. helyet érte el az időmérőn, a versenyen pedig alulmaradt az első hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 1. rész

Magyar 15.03.2021 - Ettől a szezontól immáron öt széria eseményeiről(F1WS, F2WS, F3WS, FEWS, Moto1) számolok be, ezentúl heti felosztással, 3-2-3-2-es felállásban. Ez azt takarja, hogy az adott részekben hány hét eseményei kerülnek majd feldolgozásra. Nézzük, hogyan teljesítettek a magyarok a szezon elején! Változ... előtt viszont érdemes 1-2 szót ejteni arról, milyen változások történtek a 40. szezon óta. Az F1-ben(Szabó Iván II), a Moto1-ben(Szász Csabi és Bachmayer Ferenc) és az FE-ben(Czobor Sankó) maradtak ... Show full release
RUNTIME 0.022s - DB 0.003s - PHP 0.019s