We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Details OK
REGISTER AND PLAY FOR FREE!

Press Release

Official MyRacingCareer.com Magazine
Language:

F1WS magyar szemmel: 38. szezon, 3. harmad

Magyar 19.09.2020 - Az európai "turné" utáni 7 futamon sem lehetett túl sok panaszunk: 3 dobogós helyezés jött össze, így a magyarok 8 alkalommal végeztek a dobogón a szezon során. Hogy miként alakult a hazai pilóták sorsa a bajnokság hajrájában, azt most a szezönösszegző utolsó részében fogom részletezni. A cikk végén pedig lesz egy gyorselemzés és kitérek a következő szezonra is.

Szingapúr
Az éjszakai viadal helyszínén Szabó autózta a legjobb időt a magyarok közül, ami a 3. helyre volt elég, 6 századra lemaradva a pole-ról. A két Szalonna a Q2-ben vérzett el: Szixtusz a 12. lett önerőböl, míg Szilveszter hibázott, így csak a 20. lett. Szász pedig a 25. rajthelyet szerezte meg a Koenigseggel.
Egy ideig vezette is a versenyt, de aztán Szabó lemaradt a dobogóról, a 4. helyre hozta be a McLarent, míg III. Szalonna maradt a 12. helyen. A többiek számára idő előtt befejeződött a futam. A 28. körben II. Szalonna Szybki agresszivitása miatt balesetbe keveredett a 15-ös kanyarban, ami nek köszönhetően a biztonsági autó a pályára hajtott. Szász versenye a 45. körben, a célegyenesben ért véget, miután tönkrement a felfüggesztése.

Oroszország
A két Szalonna a Q2-es kiesés után odaértek a Q3-ba: Szilveszter a 6., Szixtusz a 8. helyről várhatta a lámpák kialvását. Szabó ezúttal csak a 21. lett, míg Szász a 26. rajthelyet szerezte meg.
A futamon ismét volt kieső: III. Szalonna a 2-es számú, hosszú balos kanyarban dobta el a Fordot a 14. körben, de nem esett baja, és a Safety Car-t sem kellett beküldeni. A többiek közül egyedül II. Szalonna szerzett pontot, aki a 9. helyen zárt. Szabó a 16., Szász pedig a 23. helyre jött fel.

Japán
Belgium után ismét három pilóta jutott be a Q3-ba. Szabó a 4. helyre kvalifikált a McLarennel, III. Szalonna a 6. lett, míg II. Szalonna egy elrontott körrel a 10. helyen zárt. Szász pedig a 25. rajthelyet csípte el.
Az esővel tarkított futamon aztás Szabó révén ismét összejött a magyar dobogó, a McLaren pilótája a 3. lett, közvetlenül III. Szalonna Fordja előtt. II. Szalonna maradt a 10. helyen, míg Szász visszacsúszott a 27. helyre.

Egyesült Államok
Japánnal ellenben ezúttal nem jött össze a Q3-as szereplés II. Szalonnának, aki egy kisebb hiba miatt a 11. lett, 8 ezreddel lemaradva a továbbjutástól. Szabó és III. Szalonna a 8. és 9. helyen zártak, de ők is belehibáztak a gyorsköreikbe. Szász a 24. helyre kvalifikált.
A futamon aztán kárpótolt minket a sors, hiszen egyik pilóta sem hibázott jelentőset. Szabó az 5. helyre zárkózott fel, míg II. Szalonna a 8. helyen futott be, miután az utolsó körben megelőzte a leggyorsabb kört megfutó, ám a végén 2 pozíciót vesztő III. Szalonnát. Szászra sem lehetett panaszunk: a Koenigseggel a 19. helyre küzdötte fel magát.

Mexikó
Az angliai forduló után ismét volt egy magyar pilóta, aki a 2. helyen zárt II. Szalonna révén, míg a Q3-ban szintén résztvevő Szabó a 10. lett, miután egy óriási hibát követett el a körében. III. Szalonna a 11., Szász a 27. helyen zárta az időmérőt.
Utóbbi pilóta a 19. körben ismét felfüggesztés-hiba miatt esett ki, míg a többiek pontszerző helyen értek célba. A két Szalonna az 5-6. helyen zárta a futamot, kettejük közül Szilveszter végzett előrébb. Szabó a 8. heyre hozta be a McLarent.

Brazília
Számtalan kedves emlék fűződik az interlagosi vonalvezetéshez. Csak hogy egy párat megemlítsek: Torghelle ezen a pályán szerezte meg az első magyar győzelmet még a 19. szezonban, 8 évaddal később fantasztikus versenyzéssel lett 7. Bachmayer a Trabanttal.
Az időmérőn Szabó végzett a legelőkelőbb helyen, miután az 5. helyre kvalifikálta magát. A két Szalonna az 5. soron osztozkodott, közölük Szilveszter szerezte meg a jobb rajthelyet. Mindketten hibáztak a Q3-ban, pedig Szilveszterben megvolt a potenciál, hogy ott legyen az elején. Szász pedig "szokás szerint" a 25. helyen végzett.
A futamon aztán II. Szalonna nagy versenyzést bemutatva megszerezte szezonbeli 3. dobogóját, miután a 3. helyen intették le. Szabó maradt az 5. helyen, de III. Szalonna sem tudott elmozdulni a 10. helyről. Szász pedig feljött a 23. helyre.

Egyesült Arab Emírségek
A szezonzáró időmérőjét ezúttal hiba nélkül teljesítették a Q3-ba bejutó pilóták. Szabó a 4. lett, őt közvetlenül II. Szalonna követte a rajtrácson. III. Szalonna a 9. helyre kvalifikálta magát, míg Szász ismét a 25. helyen zárta az időmérőt, amely helyezést 8. alkalommal ért el a szezonban.
A futam végén ismét dobogóra állt II. Szalonna, a leggyorsabb kört jegyző pilóta egy 2. helyezéssel zárta a 30. F1WS szezont. A rajtot elrontó Szabó az 5. helyen zárt, míg III. Szalonna csak egy helyet javított a rajtpozíciójához képest. Szász pedig a 24. helyen futott be.

A magyar pilóták végső helyezései:
1. Novikov 297
7. II. Szalonna 140
8. Szabó 124
9. III. Szalonna 122
25. Szász 0

Gyorselemzés

Szabó Iván II: nem egyszer hibázott az időmérőkön, Monacoban pedig egy dobogós helyet dobott el. Igazából tőle vártam a legjobb teljesítményt, hiába ül a mezőny egyik legerősebb autójában, de még fejben össze kell egy kicsit raknia magát. Ennek ellenére ne felejtsük el, hogy míg Novikov behúzta a bajnoki címet, addig ő is ott volt a dobogón, szám szerint 3 alkalommal.
II. Szalonna Szilveszter: a Ferrari egy erős autót rakott össze, aminek köszönhetően Szilveszter 4-szer is felállhatott a pódiumra, ezzel hozzájárulva, hogy 1 ponttal megverjék a McLarent a pontversenyben. Számomra ő volt az, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta a magyarok közül, de ő róla sem lehet azt mondani, hogy kevés hibával csinálta végig a szezont...
III. Szalonna Szixtusz: az általa vezetett Ford egy kicsivel gyengébb technikának bizonyult, mint a honfitársaié, de ő is odatette magát rendesen, és egy dobogót be is zsebelt. Igaz kevesebbet hibázott, mint a többiek, de még így is volt egy pár alkalom, amikor lemaradt a Q3-ról, de ez nem az ő számlájára írható.
Szász Csabi: ahhoz képest, hogy a mezőny egyik legrosszabb autóját vezette, második nekifutásra leverte a csapattársát a bajnokságban, valamint nem egyszer végzett a legjobb 20-ban a futamok végén. Hiába jó pilóta, sajnos ő sem tudott többet kipréselni a Koenigseggből.

A 39. szezon elé

Egyedül III. Szalonna csapattársa változik majd, mivel Rushman III helyére Wolf R Woeger II érkezik. Ez azt jelenti, hogy a többiek is rajthoz állnak majd a 31. F1WS szezonban, és egyik pilóta sem váltott csapatot. A versenynaptár nem változik, de az erősorrendben biztos lesznek eltérések az előző szezonhoz képest, amire az első választ szokás szerint Melbourne-ben kapjuk meg. De addig is jó pihenést kívánok mindenkinek a hátralévő holt idényben, és sok sikert a következő szezonban! HAJRÁ MAGYAROK! :)

Magyar Kupa XVI jelentkezési információk

Magyar 01.12.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 16. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. ... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pál... Show full release

Közös kassza

Magyar 16.11.2021 - Sziasztok! Engedjétek meg hogy tegyek itt egy kis leírást, hogyan is működik a közös kassza, amit az [URL=https://mrchung... weboldal menüjében, a Hírességek Csarnokán keresztül találtok meg. https://i.im... tartom ezt fontosnak vezetni, hogy lás... Show full release

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 1. rész

Magyar 15.11.2021 - Ahogy az elmúlt szezon végén megírtam: ezúttal csak a Moto1-es bajnokság küzdelmeiről lesz szó ebben az idényben, ahol egyedül a címvédő Szász Csaba képviseli hazánkat. Lássuk, hogy telt számára az első félidő! 1. hét A szezonnyitó hét versenyein... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :)... Show full release

Ifj Maki Hakapeszi újonc

Magyar 21.10.2021 - Nagy főlényel nyerte meg az újoncsorozatot.Most a magyar kupában próbálkozik. Reményeink szerint bent lesz az első 5-ben.Kis szerencsével még futamot is nyerhet. Show full release

Két lépés az ismeretlenbe - Rayzor Blog #5

Magyar 18.10.2021 - Legutóbb májusban jelentkeztem a bloggal, azóta volt egy-két változás - többek között immáron két pilótát is foglalkoztatok. 42. szezon Kategóriát váltottunk: Balázs Zoli Forma-3-as autóba ült, méghozzá az ázsiai bajnokság keretein belül. Ugyan a... Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 3. rész

Magyar 09.10.2021 - Ismét közbejött egy csúszás, de itt van a cikksorozat harmadik része. De mielőtt elkezdődne az összefoglalás, szeretnék egy pár szót szólni a sorozattal kapcsolatban. Vá... a következő szezontól A 44. szezonban ezúttal csak a Moto1-es bajnokság e... Show full release

Correction

Magyar 07.10.2021 - Adding season 43 results, in four Seasons (40-43), Szász has won 55 races and 67 poles. Sorry, my bad. Show full release

MRC magyar szemmel: 43. szezon, 2. rész

Magyar 19.09.2021 - Némi csúszással, de íme a mostani szezonnal foglalkozó cikksorozat 2. része! 4. hét Moto1 Szász Mugellóban és Barcelonában is rajt-cél győzelmet szerzett. Bachmayer az előbbi futamon a 6. helyről rajtolva lett 7., míg Spanyolországban a 7. hel... Show full release

Magyar pilóta vezeti a ranglistát!

Magyar 22.11.2021 - Bármilyen szürreálisnak is tűnik, a hetente frissülő pilóta-ranglista élén szereplő pilóta neve melletti lobogón (talán az MRC történetében először) a piros-fehér-zöld színkombinációt találjuk. A négyszeres Moto1-bajnok Szász Csabi már túl van pályafutásának csúcsán, és pontszáma is volt ennél jóval magasabb, eddig mégsem tudott felkerülni a pilótákat pontszám alapján értékelő összesített ranglista élére. Bár nem szerepelt konkrét céljai között, hiszen teljesítése eleve lehetetlen feladatnak ... Show full release

Megújult az MRC Hungary oldala!

Magyar 21.10.2021 - Sziasztok! A "kevesebb néha több" alapon eszközöltem némi változtatást a magyar közösség hivatalos MyRacing Career oldalán. Ebben a cikkben részletezem őket kicsit, hátha adok ezzel egy kevés segítséget, esetleg kedvet a lapozgatásához. :) [URL=https://.... is fontos megjegyezni, hogy az oldal sajátossága hogy sajnos úgynevezett "mobilos" nézetben nem ugyanúgy néz ki, mintha "asztali nézet"-re váltanál, vagy számítógép böngészőjében nyitnád meg. https://i.im.... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Magyar 07.05.2021 - Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté. 9. hét F1WS A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel... Show full release

Magyar Kupa XIII jelentkezési információk

Magyar 15.04.2021 - A szezon 50. napjától lehet jelentkezni a 70. napon induló, magyaroknak rendezett kupasorozat 13. felvonására! Ha akár itthoni, vagy külföldön élő magyarként részt akarsz venni, ebben a részletes cikkben minden fontos információt megtalálsz hozzá. https://i.imgur.... kupa oldala: https://www... bal oldalon válaszd ki a számodra megfelelő kasztnit, motort és gumit, amit használni szeretnél a kupa alatt, majd kattints a “Nevezés erre a versenysorozatra” gombra és kész is! ;) Illetve a játé... Show full release

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 1. rész

Magyar 15.03.2021 - Ettől a szezontól immáron öt széria eseményeiről(F1WS, F2WS, F3WS, FEWS, Moto1) számolok be, ezentúl heti felosztással, 3-2-3-2-es felállásban. Ez azt takarja, hogy az adott részekben hány hét eseményei kerülnek majd feldolgozásra. Nézzük, hogyan teljesítettek a magyarok a szezon elején! Változ... előtt viszont érdemes 1-2 szót ejteni arról, milyen változások történtek a 40. szezon óta. Az F1-ben(Szabó Iván II), a Moto1-ben(Szász Csabi és Bachmayer Ferenc) és az FE-ben(Czobor Sankó) maradtak ... Show full release

Elkészült az új, belvárosi magyar pálya!

Magyar 30.12.2020 - Engedjétek meg, hogy bemutassam a legújabb budapesti versenyhelyszínt, mely nem más mint a belvárosban szinte minden nevezetességet felvonultató legújabb, utcai pályánk. Igen, ez a miénk, magunknak terveztem főként a Magyar Kupa helyszíneit felfrissítendő, de azt hiszem mindenki sokszor elgondolkozott már, hogyan is festene az igazi ízig-vérig utcai pálya a fővárosban. htt... általam tervezett 3 ilyen közül, az első ami elkészült, 7.080 km hosszú és a Blaha Lujza térről indul, a Szent István ... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 3. harmad(+kitekintés a 40. szezonra)

Magyar 01.12.2020 - Az ázsiai-amerikai véghajrát követően 3 új csapatot köszönthetünk(az egyiket az utolsó futam során), viszont nem csak ezekről lehetett beszélni az utóbbi hetekben. Novikov uralmát nyögte a mezőny, aki Monza után hat futamot nyert meg, és könnyedén behúzta a 3. bajnoki címét. Ismét voltak meglepetésként ható eredmények, magyar szempontból pedig viszonylag gyengén alakultak a maradék versenyek. Az összefoglaló végén pedig a cikksorozat jövőjéről és a következő szezonról is szó esik. Lássuk, hogyan... Show full release

Magyar Kupa: 3 nagyon fontos újítás!

Magyar 27.10.2020 - Röviden: Megváltozik a nevezés menete, úgyhogy ha szeretnél részt venni, ezt a cikket mindenképp olvasd el, mert bizony le fogsz maradni... Lesz fordított rajtrács is és minden bizonnyal ez az utolsó alkalom, hogy a Formula 3-as autókat használhatjuk. De először a legfontosabb: A 12. Magyar Kupa 30 nap múlva, November 25-én, azaz a 70. helyett ezúttal a szezon 66. napján kezdődik. Erre azért volt szükség, mert első alkalommal a fő futamok után egy fordított rajtrácsos, rövidebb sprint fu... Show full release

F1WS magyar szemmel: 39. szezon, 1. harmad

Magyar 16.10.2020 - Szám szerint a 31. F1-es szezon kezdődött meg Ausztráliában, amelyben magyar szempontból csak két különbség van az előző idényhez képest: III. Szalonna Szixtusz csapattársa Wolf R II Woeger lett, illetve Szász Csabi Koengseggje új köntösben gurul pályára. És hogy milyen volt számukra az első hét futam? Elöljáróban annyit, hogy egy régóta várt sikernek lehettünk szemtanúi, de a cikksorozatom 2. évadának első felvonásában nem csak arra az eseményre fogok kitérni. Ausztr... szerint az Albert Par... Show full release

F1WS magyar szemmel: 38. szezon, 3. harmad

Magyar 19.09.2020 - Az európai "turné" utáni 7 futamon sem lehetett túl sok panaszunk: 3 dobogós helyezés jött össze, így a magyarok 8 alkalommal végeztek a dobogón a szezon során. Hogy miként alakult a hazai pilóták sorsa a bajnokság hajrájában, azt most a szezönösszegző utolsó részében fogom részletezni. A cikk végén pedig lesz egy gyorselemzés és kitérek a következő szezonra is. Szingapúr Az éjszakai viadal helyszínén Szabó autózta a legjobb időt a magyarok közül, ami a 3. helyre volt elég, 6 száza... Show full release
RUNTIME 0.010s - DB 0.001s - PHP 0.009s